U Svetom Martinu na Muri održani su Dani HURiN-a u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika. Okupili su stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija.

Tom prigodom dodijeljenje su brojne nagrade, od zlatnog mikrofona, do najboljeg jinga, najbolje akcije, a i nagrade za jubilarne obljetnice. Trend radio je tako osvojio nagradu HURIN-a za 15 godina postojanja.  Jubilarne nagrade su dodijelile i Radio Labinu iz Labina za 25 godin,a 30 godina postojanja slave Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica, a 55 godina sa svojim se slušateljima druže Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica.

Dane HURiN-a otvorio je Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija koji je istaknuo kako su ovu pandemiju posebno osjetili medijski djelatnici pa je podsjetio kako je Vlada osigurala sredstva za očuvanje radnih mjesta u medijima i jednokratne potpore slobodnim novinarima, isplatu sredstava iz Fonda pluralizma i raznovrsnosti medija, pokrenute su kreditne linije a umanjena je, među ostalim, i naknada prema Odašiljačima i vezama. Ipak donesen je Zakon o elektroničkim medijima, a slijedi rad na donošenju novog zakona o medijima. Naglasak na Danima HURiN-a ove je godine upravo na primjeni novog Zakona o elektroničkim medijima te poslovanju i programu lokalnih radijskih postaja u uvjetima pandemije koronavirusa.

Predsjednik HURiN-a Željko Švenda istaknuo je kako je to samo dio interesa i problematike lokalnih radijskih postaja koja su se prilagodila izazovnim vremenima, ali s brojnim planovima za daljnji rast i razvoj.

Ravnatelj Agencije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac poručio je kako je radio žilav medij jer je najveći pad prihoda u pandemiji ostvarila upravo radijska djelatnost, više od 20 % a lokalne radijske postaje opstale su i rade i dalje.