KABA

U tijeku Tjedan tehničke ispravnosti vozila

Pregled je za sve vlasnike potpuno besplatan, a akcija traje do petka

U tijeku je tradicionalna akcija Tjedan tehničke ispravnosti vozila. Tijekom akcije u svim stanicama za tehnički pregled možete potpuno besplatno provjeriti ispravnost svog metalnog ljubimca. Nadzornici u stanicama za tehnički pregled sa zadovoljstvom naglašavaju kako je ove godine interes za dolazak na provjeru ispravnosti vozila znatno veći.

-Pozivam sve građane da se u okviru ove akcije odazovu u što većem broju na pregled svojih vozila koji je potpuno besplatan. Ove godine dosad bilježimo znatno veći interes, za približno 20 posto. U okviru akcije vršimo pregled podvozja, sustava za kočenje i upravljanje, te svjetlosne signalizacije, a sve završava eko testom – rekao je Daniel Lipošćak, nadzornik tehničke ispravnosti vozila.

Na stanicama za tehnički pregled otkrivaju i kako na provjeru najviše dolaze muškarci srednjih godina, a greške koje se najčešće otkrivaju su vezane uz sustave za kočenje i upravljanje. Tijekom proteklih godina neispravno je tijekom akcije bilo oko četvrtina vozila. Akcija traje do kraja ovog tjedna, a usprkos uočenim nedostatcima za vlasnike nije predviđena nikakva kaznena sankcija.

omicron