Dragica Malović i dalje na čelu karlovačkog SDP-a, županijski preuzeo Dalibor Domitrović, oboje svjesni u kakvom je stanju stranka i koliko ih posla čeka

Dragica Malović i dalje će biti na čelu karlovačkog SDP-a. Na unutarstranačkim izborima izabrana je za predsjednicu stranke i to drugi put ove godine. Na izvanrednim izborima u veljači došla je na čelo stranke, vodila ju na lokalnim izborima pa kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, s Davorom Petračićem, izgubila od HDZ-a. No, u Gradskom vijeću lista predvođena SDP-om osvojila je 5 mandata, najviše od oporbenih.

– Da li sam zadovoljna mojim mandatom? Jesam jer smo odradili lokalne izbore, zadržali poziciju koju smo imali u prethodnom sazivu, predvodila sam listu koja je bila druga po rezultatu, a g. Petračić i ja smo ušli u drugi krug, što nije zanemarivo, rekla je, ocjenjujući dosadašnji mandat, puno kraći od uobičajenog.

SDP odavno nije ono što je bio, ni na državnoj, ni na karlovačkoj razini. Upitana može li malo razdrmati ovaj naš, karlovački, odmah odgovara:
– Mogu. Zato sam se i uhvatila ovog posla. Nije tajna da je SDP u krihzi, ali sam čvrsto odlučila preuzeti uzde, konsolidirati našu organizaciju, privući ne samo novo članstvo, nego i široku bazu simpatizera kako bi mogli mijenjati stvari na bolje u Karlovcu. A vjerujem da ćemo moći.

Tako će u ovom, novom mandatu, raditi na povećanju članstva, baviti se problemima koje građane brinu i biti među njima, na terenu.

– Zalaganje i rad na temama koje se tiču građana, privlačenje građana i ulazak među njih, u svaku GČ i MO i upoznavanje problema. Karlovac definitivno zaostaje za sredinama koje broje toliki broj stanovnika, kazala je Malović.

Aktivan rad nastavit će i u Gradskom vijeću, a vjeruje i da oporba, kojoj pripada i SDP, može napraviti jako puno.

– Vrlo sam zadovoljna karlovačkom oporbom, s kolegama iz Možemo i Nove ljevice, koji si također daju puno truda, ulaze u teme koje se raspravljaju na Gradskom vijeću. Vjerujem da s oporbom u Gradskom vijeću možemo napraviti čuda. Najjača stranka više nije najjača u smislu da ima apsolutnu vlast i doista više ne može raditi što hoće, naglasila je Malović.

Dalibor Domitrović, pak, vodit će u iduće četiri godine županijski SDP. Preuzeo ga je od Stjepana Mikulandrića, no znao se ishod unutarstranačkih izbora i prije no što su održani jer je bio jedini kandidat. Da li na sreću ili na žalost, kaže, ne bi definirao. Ali definirao je da taj izbor nije sreća, niti zadovoljstvo već velika obaveza.

– Velika obaveza jer SDP je, u stvari, jedina ozbiljna oporba u županiji i predstoji nam puno rada i zalaganja da bi oporba bila ono što treba biti u svakom političkom sustavu: da je jasna, kontinuirana, konkretna i da pod kontrolom drži vlast, rekao nam je Domitrović.

S ocjenom da SDP-u ne cvjetaju ruže već duže vrijeme, ni na državnoj ni na lokalnoj razini, slaže se i Domitrović. No, vjeruje da stranci stižu bolji dani.

– Došlo je do trenutka kada se stranka morala pročistiti, konsolidirati, čak i grubo izbaciti neke ljude iz stranke da bi se moglo početi clean startom. Vjerujem da je to i ovim izborima potvrđeno. Pogledamo li po cijeloj Hrvatskoj, uglavnom su to novi ljudi na čelnim mjestima županijskih organizacija, to bi trebala biti nova energija, nova generacija i budućnost SDP-a u idućem periodu, ocijenio je Domitrović.

Lokalni izbori tek su iza nas, do novih je još gotovo cijeli mandat, ali neke stvari su već sada jasne.

– Teško je to prognozirati, tek je početak mandata. Ali, trudit ćemo se da budu bolji od prethodnih. Ja sam svoje znanje, svoju snagu na izborima pokazao i mislim da ću i ubuduće tako raditi, zaključio je Domitrović.

Domitrović je, osim na čelu županijskog SDP-a, i predsjednik ogulinske organizacije ove stranke, u jedinom gradu u Karlovačkoj županiji u kojem je SDP na vlasti.

error: Content is protected !!