KABA

Županica posjetila Centar za beskućnike na Gazi

Županica Martina Furdek Hajdin posjetila je Centar za beskućnike na Gazi. Karlovačka županija kroz proračun osigurava 100 tisuća kuna godišnje iz čega se financira jedna plaća djelatnika, te projekti koji se u udruzi Milosrđe realiziraju.

– Ovdje korisnici pronalaze svoj dom, a ono što je uistinu vrijedno je suradnja s drugim udrugama, pogotovo braniteljskim, ali i rad koji vidimo okolo, nasadi voćnjaka, plastenici… Iz toga nastaju lijepi proizvodi, rekla je županica Furdek Hajdin.

Korisnici Centra mogu raditi 6 mjeseci godišnje, nešto zarade, a to im ne utječe na socijalna primanja.

– Mogu reći da naši korisnici bolje žive nego ova druga skupina od nekoliko tisuća nezaposlenih jer ovdje imaju stvarno sve. Njihova zarada koju imaju to je njihovo, tako da nigdje nemaju ulaganja. Postoje ljudi koji su socijalni slučajevi i koji ovdje dolaze samo na ručak, a lošije žive nego korisnici ovdje, rekao je Petar Banić, predsjednik Udruge Milosrđe.

U Centru za beskućnike sada je 24 korisnika, 57 ih dolazi samo na ručak kojeg financijski osigurava Grad Karlovac. Ove godine osigurano je preko 100 tona donacija za sve koji su u potrebi.