Projekt karlovački gradski prsten za kojeg su mnogi smatrali kako je zamro ipak bi se trebao realizirati

Tijekom prošle godine kopalo se na sve strane. Obilaznica Turanj, D6, Aglomeracije Karlovac – Duga Resa. No tu nije kraj. Ove godine trebali bi krenuti i radovi na drugim prometnicama po gradu.

Projekt karlovački uži gradski prsten za kojeg su mnogi smatrali kako je zamro ipak bi se trebao  realizirati. Podsjetimo, riječ je o projektu kojim bi se trebao rasteretiti uži centar grada. Trasa bi trebala ići od Mosta Alessandrije na Dubovcu preko Ulice Luščić, a na predviđenoj trasi je i jezerce na Luščiću.

-Mi smo izdali građevinsku dozvolu za “prsten”. Govorimo o cesti u Luščiću, tu još imamo neke detalje vezane uz imovinsko – pravne odnose, ali papirnato je Grad Karlovac sve pripremio.  S obzirom na to da je ta cesta prekategorizirana u državnu cestu to je onda obveza Hrvatskih cesta, rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Osim ovoga, u planu su i drugi projekti, za koje su također zadužene Hrvatske ceste. To su Rotor Logorište, gdje radovi kreću 10. siječnja, ali i nogostup u Zagrebačkoj na Ilovcu te nogostup Tušilović – Cerovac.

-Grad Karlovac je sve te projekte doveo do građevinske dozvole, gdje sada to Hrvatske ceste preuzimaju  svoje planove i aktivnosti. Ja vjerujem da ćemo mi u narednim godinama, 2022. i 2023., imati radove i na jedno i na drugom nogostupu, dodao je Mandić.

Gradonačelnik je najavio kako će do kraja ožujka imati hodogram, odnosno znati kada točno koji projekt ide u realizaciju.