KABA

EHF Euro 2022. – Čupić uoči susreta u Szegedu – “nitko nam ne može zabraniti da sanjamo, maštamo o nečem velikom”

Foto: Hrvatski rukometni savez

Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je od 13. do 30 siječnja 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska se nalazi u skupini C gdje će igrati protiv Francuske, Srbije i Ukrajine.

Iz svake od šest skupina prvog kruga u drugi krug putuju po dvije najbolje reprezentacije koje će se potom natjecati u dvije nove grupe sa šest momčadi. Najbolje dvije reprezentacije iz obje grupe izborit će polufinale rukometnog Eura.

Hrvatska reprezentacija svoje će tri uvodne utakmice na Euru igrati u Szegedu. Na startu grupe C čeka nas rukometni klasik između Hrvatske i Francuske 13. siječnja od 20:30. Evo što su rekli v.d. kapetana Ivan Čupić i izbornik Hrvoje Horvat uoči odlaska u Szeged.

 

Izvor: Hrvatski rukometni savez

Dva dana kasnije, 15. siječnja čeka nas još jedan spektakl. Hrvatska protiv Srbije igra susjedski derbi u gradu koji se nalazi na samoj granici sa Srbijom. Posljednju utakmicu u skupini C Hrvatska igra 17. siječnja protiv Ukrajine.

U drugom krugu najbolja dva iz naše grupe igrat će u novoj skupini s dvije najbolje momčadi iz skupina A i B. Ta skupina svoje će utakmice igrati u Budimpešti od 20. siječnja.

Polufinala su na raspordu 28. siječnja, a finale i utakmica za 3. mjesto 30. siječnja.