KABA

Fočić o novim mjerama: Svima nam je cilj da posao funkcionira i javne usluge budu dostupne; na tome ćemo raditi

Broj zaraženih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji nije dramatičan, a svima nam je cilj da poslovi funkcioniraju i javna usluga bude dostupna u kontinuitetu i na tome ćemo svi raditi.

Poručila je to načelnica gradskog Stožera civilne zaštite dogradonačelnica Ivana Fočić i najavila da će u Karlovcu i dalje biti poštivane sve mjere sprječavanja zaraze. Zahvalila je i građanima i zaposlenicima u gradskom sustavu koji se odgovorno ponašaju i poštuju mjere, a to se odražava i na boljoj epidemiološkoj situaciji, no što je na razini države.

– Šedesetak je zaraženih u Karlovcu, u gradskom sustavu 25, od kojih je 15 djece, navela je Fočić.

U gradskom sustavu, znači gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama, od 1754 zaposlenih, COVID potvrde ima 1.246 ljudi. Od toga 71 posto jer su cijepljeni, a 14 posto jer su preboljeli koronu, dok na testiranje ide 12 posto, što je bolje od državnog prosjeka. U samoizolaciji je trenutno 50 osoba, od kojih 43 djece u školama i vrtićima.

– Izostanaka s posla je vrlo malo, odgovorni smo i zahvaljujem svima na tome. Poručujem svima da se čuvaju, cijepe, testiraju ako se ne mogu cijepiti i da budemo odgovorni i dalje, poručila je Fočić.

Kazala je da imaju alternativne planove rada i da će zaposlenicima biti omogućen rad od kuće, dok je svakoj tvrtki i ustanovi u gradskom vlasništvu prepušteno da odredi model po kojem će organizirati rad u skladu s brojem zaraženih, onih koji su u samoizolaciji te poslom koji obavljaju.

Ples