KABA

FOTO Strpljen, spašen?: Od uređenja Mažuranićeve obale nije se odustalo, ali čeka se potpis Hrvatskih voda

Od davno najavljenog uređenja Mažuranićeve obale u Karlovcu, iako se možda tako čini, nije se odustalo. Ono je i dalje je u planu, ali čeka se potpis Hrvatskih voda kako bi se moglo krenuti u javnu nabavu.

Potvrdili su nam to u gradskoj upravi, podsjetivši da je planirano cjelovito uređenje Obale Vladimira Mažuranića. Dijana Pibernik precizirala je da obuhvaća izgradnju obaloutvrde i zaštitnog zida, te rekonstrukciju prometnice, infrastrukture i okoliša.

– Kolna površina Ulice Obala Vladimira Mažuranića bit će rekonstruirana uključujući pješačko – biciklističku stazu, infrastrukturne instalacije i prometnu signalizaciju. Projektom su obuhvaćene instalacije vodoopskrbe i odvodnje koje se polažu ispod prometnice i pojasa između prometnice i zaštitnog zida, kao i javna rasvjeta koja će biti koncipirana kao urbano-ambijentalna rasvjeta obalnog pješačkog prostora – šetnice te cestovna rasvjeta – rasvjeta ulične pješačke staze i prometnice na kojoj se odvija promet motornih vozila. Postojeće zelene površine s drvoredom se zadržavaju i uređuju uz rekonstrukciju postojeće šetnice uz zaštitni zid i gradnju nove šetnice u nivou rijeke, kazala je Pibernik.

Sve to je na potezu dužine oko 350 m, približno od Preradovićeve ulice do Prilaza Većeslava Holjevca. Za te je radove u travnju 2020. ishođena građevinska dozvola. Cjelokupna investicija je 20,5 milijuna kuna, od čega Grad daje 4,1 milijun kuna, Hrvatske vode 13,7, ViK 2,3 milijuna, a HEP s nešto manje od 300.000 kuna.

– S obzirom da od sva četiri suinvestitora Hrvatske vode sudjeluju s najvećim i značajnim iznosom, čeka se odluka Hrvatskih voda da se potpiše sporazum o zajedničkoj javnoj nabavi radova i krene u realizaciju projekta, rekla nam je Pibernik.