Nestalog Mateja u Beogradu traži rođeni Karlovčanin: Istragu vodi iskusni pukovnik policije Vaso Kobac

Potragu za Splićaninom nestalim u Beogradu, Matejem Perišem, vodi rođeni Karlovčanin, iskusni pukovnik policije Vaso Kobac.

Objavio je to portal 24sata.hr, pozivajući se na beogradski Objektiv.

– Čovjek koji je bio jedan od ključnih svjedoka protiv Milorada Ulemeka i njegove Jedinice za specijalne operacije na čelu je tima koji već 13 dana traga nestalim Splićaninom Matejem Perišem. Riječ je o pukovniku policije Vasi Kobcu, porijeklom s Korduna, rođen je u Karlovcu, izuzetnom profesionalcu kojeg nisu slučajno izabrali da riješi jedan od najtežih slučajeva koji je imala beogradska policija, piše Objektiv. Ranije je radio i u Odjelu za krvne i seksualne delikte beogradske policije, pišu 24 sata.

Portal piše da je Kobac trebao otići u mirovinu 31. prosinca prošle godine, ali je vraćen na šest mjeseci, između ostalog kako bi svojim iskustvom pomogao kolegama u potrazi za Perišem.

– Sve što je dosad trebalo biti odrađeno, odrađeno je, a to je predstavio i kolegama iz Hrvatske. Hrvatskoj policiji pokazane su sve snimke nadzornih kamera sa zgrada u blizini kluba Gotik, gdje je Matej zadnji put viđen. Također su im dali sve rezultate poligrafskih testiranja Matejevih prijatelja, izjave svjedoka i zaposlenih u klubu, kao i podatke gdje je zadnji put lociran Matejev mobitel i sve o dosadašnjim rezultatima pretrage Save i Dunava. Ne postoji operativac koji bi ovaj posao bolje odradio od njega – kaže izvor upućen u istragu slučaja, a donose 24 sata.