Sukladno Zakonu o strateškom planiranju s razine RH i sukladno planu razvoja Grada Karlovca 2021.-2030. donesen je Provedbeni program. Provedbeni program od danas je dostupan svim gradskim vijećnicima, ali i svim građanima, osobito dionicima u društvenom i gospodarskom životu grada Karlovca. Nalazi se na web stranicama Grada, a poslan je i na 2 tisuće adresa.

-Radi se o Provedbenom programu 2021.-2025., on se oslanja na Plan razvoja Grada Karlovca. Možemo govoriti da su ovakvi programi neka vizija, no on je u sebi puno konkretniji od pukog promišljanja što bi trebali raditi četiri godine, rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

U program je uključen cijeli sustav, ne samo Gradska uprava, a program je podijeljen u četiri cjeline.

-To su gospodarstvo, poljoprivreda i turizam, društvene djelatnosti, prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša i promet i komunalno gospodarstvo. Iz te četiri cjeline su izvedeni prioriteti. To su konkurentno,inovativno i održivo gospodarstvo, kvalitetno življenje i dostupne javne usluge, kvalitetan urbani okoliš, održivo korištenje i upravljanje resursima i okolišem te održivi prometni sustav i komunalno gospodarstvo, kazao je Mandić.

Gradonačelnik je istaknu kako će na kraju svake godine i tako sve do 2025. Grad pratiti dokle su stigli s provedbom određenih ciljeva.

-Inovativno gospodarstvo je nešto što je posebno izazovno. Mislim da na ovom društvenom planu će za nas biti poseban izazov dio koji je vezan uz vrtićke objekte, odnosno školske objekte. Ono treće, a to je da Karlovac u kontekstu svoje kulturne baštine, tu prije svega mislim na Zvijezdu, zaista napravi ne jedan korak, nego tri koraka naprijed u naredne četiri godine, zaključio je Mandić.