Dani draganića

Rotary klub Karlovac dodijelio dvije stipendije studenticama, gradonačelnik Mandić pozvao i druge na društveno odgovorno poslovanje

Rotary klub Karlovac ove je godine dodijelio stipendije dvjema studenticama koje će kroz dvanaest mjeseci dobivati po tisuću kuna.

Rotary klub Karlovac na području djeluje 30 godina iako je klub formalno osnovan prije 25 godina. Trenutno imaju 25 članova koji svoje aktivnosti provode služeći i družeći se, koriste svoja vlastita sredstva i iskustva kako bi pridonijeli boljitku cijele zajednice. U periodu djelovanja kluba lokalnoj zajednici doniran je iznos u vrijednosti 5 milijuna eura, a stipendirano je više od 40 studenata.

– Suradnja Rotary kluba Karlovac i grada na temu stipendiranja traje već sedam godina, a u tom periodu stipendirano je 20 studenata i učenika, a ukupni iznos stipendija bio je preko 170 tisuća kuna. Jedno od osnovnih fokusa i misija djelovanja Rotaryja je ulaganje u edukaciju i u mlade i nadam se da ćemo ovu suradnju s Gradom Karlovcem nastaviti i u buduće. Ovim putem čestitam dobitnicima stipendija i nadam se da će doprinijeti dobrom uspjehu i rezultatu u školovanju, rekao je predsjednik Rotary kluba Karlovac Marino Rade.

Gradonačelnik Mandić zahvalio se Rotary klubu Karlovac.

– Ovaj oblik suradnje je nešto što treba njegovati, a to je i poziv drugima u gradu Karlovcu da u sklopu svojeg društveno odgovornog poslovanja pronađu način kako podržati i neke druge studente, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Dobitnice stipendija su Doris Stavljenić, studentica 4. godine na studiju Strojarstva u Karlovcu i Nika Bešenić, studentica 4. godine na studiju Logopedije u Zagrebu. Doris je ovo prva stipendija, kaže kako svoju karijeru u budućnosti vidi u Karlovcu, a Nika je već ranije primala stipendiju od Grada. Obje su se zahvalile na tome.