Dani draganića

Kroz dvije do tri godine kreću ulaganja u Poduzetničku zonu Selce

Poduzetnička zona Selce ima izrađen urbanistički plan uređenja koji je nužan da bi se išta u njoj moglo odrađivati. U odnosu na Poduzetničku zonu Mekušje, u zoni Selce većina parcela nije u vlasništvu Grada Karlovca. Zona je upisana u registar poduzetničkih zona RH što je također važan korak ako se otvore bilo kakvi natječaji za njeno uređenje, rekao nam je gradonačelnik Mandić koji očekuje da bi se stvarna ulaganja u zoni Selce mogla ostvariti kroz dvije do tri godine.

– Mi smo trenutno u fazi da smo izradili projektnu dokumentaciju za uređenje 3 km dvotračnih cesta unutar same zone. Ono što je u stvari obveza grada je da na neki način osigura prometnu infrastrukturu. Za poduzetničku zonu Selce važan je projekt koji provode Hrvatske autoceste. Radi se o projektiranju novog silaza s autoceste u Karlovcu koji će biti bliže Orlovcu koji će u potpunosti otvoriti tu zonu. Bit će ovdje razne djelatnosti, prodajne, uslužne, proizvodne…, rekao je gradonačelnik Mandić.

Unazad godinu dana gradonačelnik je razgovarao s nekoliko investitora, što stranih što domaćih. No to je bilo sve na razini prezentacije poduzetničke zone. Prva sljedeća perspektivna zona nakon zone Mekušje je svakako Selce. Inače, Grad više nema vlastitog zemljišta pa će biti izazovno rješavati imovinsko pravne odnose, rekao je gradonačelnik dodajući kako je poduzetnička zona Selce stavljena na listu prioriteta jer će generirati nova radna mjesta i otvarati nove prostore u proračunu.