KABA

D-6 ponovo top tema karlovačkog Aktualca: Kad će tehnički pregled, ne zna se, ali doznalo se da je legendarna rekonstrukcija razlog Mandićeve samoizolacije

Sad već legendarna rekonstrukcija dionice D-6 kroz Karlovac i danas je top tema karlovačkog Aktualca: zanimala je Darka Stankovića (HDZ) i Dragicu Malović (SDP), a najviše je o njoj govorio gradonačelnik Damir Mandić.

Doznali smo i da je D-6 indirektni razlog Mandićevoj samoizolaciji: sastanak u Hrvatskim cestama, u utorak, na kojem se o noj razgovaralo, poslao je karlovačkog gradonačelnika u samoizolaciju.

– Dogovara li se s Hrvatskim cestama vraćanje u prvobitno stanje cesta koje su korištene kao obilazni pravci dok je trajala rekonstrukcija D-6 zanimalo je Stankovića.

Grad je, po Mandićevim riječima, odradio nekoliko sastanaka s HC-om na tu temu, a posljednji je bio u utorak.

– Jedan od razloga zašto su me epidemiolozi poslali u samoizolaciju je i taj sastanak… Mi smo napravili analizu cesta koje su, manje ili više, uništene jer bile alternativni pravci. HC imaju rezervu u dijelu gdje regulacija prometa pojedinim cestama nije bila i njihova regulacija prometa. Dogovoreno je da će nam do kraja ovog tjedna, vjerujem da će to biti sljedeći tjedan, vratiti povratno od svih tih cesta i radova koje smo naveli što su spremni prihvatiti. Vjerujem da ćemo polovicom, najkasnije krajem sljedećeg, tjedna znati što će HC financirati, odgovorio je Mandić.

Dodao je i da je iz popisa tih cesta izuzet dio Drežnik-Hrnetić jer će tamo biti radovi u sklopu Aglomeracije, te podsjetio da su HC preuzele sanaciju mosta na Baniji, vrijednu 10-ak milijuna kuna.

Malović je ustvrdila da su, iako su službeno završili prošli tjedan, radovi na D-6 daleko od završetka, što je “svakome jasno.”

– Tko će vršiti poprvke i dovršiti radove do pune upotrebne vrijednosti? Mislite li zaista izdati uporabnu dozvolu za ovu katastrofu ili ćete inzistirati da se sve dovede u okvire zadane projektom, pitala Malović.

Mandić je kazao da uporabnu dozvolu izdaje gradski odjel, ali da Hrvatske ceste zahtjev za tehničkim pregledom nisu podnijele.

– Rekao sam to i prije 3 – 4 mjeseca: inzistirat ćemo na svakom detalju, zarezu, šahtu kad je tehnički pregled u pitanju. Kad je tehnički pregled, je li izvođač otišao… ja o tome neću, znamo tko je za što odgovoran, kazao je Mandić i ponovio da će nedostaci morati biti otklonjeni.