Dani draganića

Uoči WRC spektakla u Karlovcu i okolici i utrka Quatro river rally

Quatro river rally starta sa prostora ŠRC-a Korana 25. ožujka

U Karlovcu će se održati automobilska utrka Qatro River Rally što je dio prvenstva Hrvatske i međunarodnog zonskog RH u rallyu, najavljeno je na današnoj press konferenciji. Utrka se održava kao dio sportske, ali i turističke ponude ovog kraja uoči WRC-a, automobilističke utrke na svjetskoj razini koja će se i ove godine održati u Hrvatskoj. Utrku su predstavili Mato Šebalj direktor natjecanja, Željko Magličić rally vozač, Željko Fanjak predsjednik organizacijskog odbora i karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.

-Utrka starta u petak 25. ožujka iz Karlovca, servisni prostor se nalazi na prostoru ŠRC-a Korana, dok je ured u hotelu Korana Srakovčić. Svečani start je u Radićevoj ulici kod žabe. U petak je i tehnički pregled vozila, a vozači će nakon toga moći obići i trasu utrke. U subotu ćemo imati probni ispit u Zagradcima od mosta na Dobri do crkve u Zagradcima, a nakon toga vozači idu put Duge Rese. Prvi brzinski ispit počinje u 17 sati na ŠRC-u kojeg smo nazvali po prvoj rijeci Korani – rekao je Mato Šebalj, direktor natjecanja. 

Posebno zadovoljan ovim natjecanjem je i jedan od troje domaćih vozača Željko Magličić. Qatro river rally je uvod u veliku svjetsku priredbu WRC koja će se i ove godine održati u Hrvatskoj. Posebno ponosni na to su sudionici hrvatskog dijela organizacije utrke.

-Ekskluzivno vam možemo reći kako WRC ostaje u Hrvatskoj još barem tri godine. Točnije ove i još dvije godine. Iznimno sam zadovoljan zbog toga kako zbog priredbe koje su protekle godine pregledale desetke milijuna ljudi širom svijeta, ali i zato što utrka donosi iznimnu promociju i za gospodarstvo i za turizam ovog kraja – rekao je Davorin Štetner, povjerenik za organizaciju WRC-a.

Predstavljanje nove rally utrke u Karlovcu bilo je prvo službeno obraćanje čelnika Županije iz novo uređenih prostora  u Vranizanijevoj ulici.