Dani draganića

Na cestama u Karlovačkoj županiji vozači za vikend napravili 268 prometnih prekršaja – dvojica ponavljača uspjela zaraditi i poprilične kazne

Vozači na cestama u Karlovačkoj županiji za vikend su napravili 268 prekršaja, od kojih je gotovo polovica prevelika brzina.

Pokazali su to rezultati akcije, provedene od 4. do 6. veljače na području Policijske uprave karlovačke, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranja prekršaja.

– Tom prilikom utvrđeno je 268 prekršaja, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 124 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 27 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te osam na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, objavila je PU karlovačka.

Najveće prekoračenje dozvoljene brzine zabilježeno je u Blagaju: na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h, izmjerena brzina kretanja vozila bila je 95 km/h.

A među vozačima koji su vozili pijani, rekorder je 38-godišnjak., s više od dva promila alkohola u krvi. Policija ga je zaustavila u subotu na večer na području Draganića. Ispostavilo se da za upravljačem i nije smio biti. Ne samo zbog alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjaka kojeg su policijski službenici u večernjim satima 5. veljače zaustavili na području Draganića dok je upravljao osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,11 promila. Vozač, koji je ujedno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, je jučer 6. veljače uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 50 dana uvjetno i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, priopćila je PU karlovačka.

Nije vozač iz Draganića jedini ponavljač prometnih prekršaja koji je za vikend zaustavljen pijan.

– Također, danas 7. veljače na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je još jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja, 38-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 6. veljače za vrijeme zabrane upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao vozilom karlovačkih registarskih oznaka. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i 15 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, naveli su u policiji.

Ljiljana Zoroja

foto: arhiva Trenda