Četvero novih pročelnika dobio je Grad Karlovac, a iznenađenje je samo jedno ime, i to ono jedinog pročelnika.

Prije mjesec dana Grad je, podsjetimo, objavio javne natječaje za imenovanje pročelnika Ureda gradonačelnika, te upravnih odjela za prostorno uređenje, za gradnju i zaštitu okoliša, te za komunalno gospodarstvo.

I baš kao što smo tada objavili: pročelnica Ureda gradonačelnika je Dijana Kujinek, dosadašnje pročelnice upravnih odjela za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Vesna Ribar i onog za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić i dalje će voditi te upravne odjele, dok je jedino iznenađenje pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo. Nagađalo se da će taj Upravni odjel voditi dosadašnja v.d. pročelnica Elvira Rožić Marić, no ona to, neslužbeno doznajemo, nije željela. Na to je mjesto izabran Dario Greb, diplomirani inženjer prometa, inače tajnik Vijeća GČ Novi Centar, koji je u to Vijeće ušao s liste HDZ-a.

Greb je tako postao jedini karlovački pročelnik: preostalih 11 upravnih odjela i službi Grada vode pročelnice.

Istovremeno s natječajima za pročelnika, Grad je provodio i natječaj za višeg savjetnika za međugradsku suradnju, potpuno novo radno mjesto u gradskoj upravi. Na njemu je sada Eva Maria Sobotik-Pavan, dosadašnja zaposlenica Razvojne agencije i bivša županijska pročelnica.