Dani draganića

Klub Prana prvi put organizirao državno seniorsko prvenstvo u taekwondou

Prvenstvo je u tijeku

U školskoj dvorani u Grabriku na dva borilišta organizirano je 37 borbi u kojima je svoje vještine pokazao čak 91 borac. Karlovački Taekwondo klub Prana prvi je put organizirao državno seniorsko prvenstvo i velika je ovo čast za klub Prana, kazao nam je osnivač kluba i glavni trener Goran Cvitak.

– Drago mi je da je odaziv bio velik, inače seniorska prvenstva su slabijeg odaziva i 91 natjecatelj od najboljih seniora iz Hrvatske je zgodna priča. Mislim da već deset godina u Karlovcu nije bilo državnih prvenstava u taekwondou i baš mi je drago da nakon deset godina smo mi ušli u tu priču, kazao nam je Cvitak.

Iz kluba Prana nastupaju četiri seniorke i tri seniora: Aleksandra Macut, Tea Trupković, Leona Grubiša, Gabrijela Fehervari, Nikola Brnardić, Ivan Latković, Martin Štefanac. Srednjoškolci su ovo koji će možda već sljedeće godine otići iz svojeg grada i kluba- ali taekwondo neće, kažu, napustiti tek tako već će nastaviti osvajati odlične rezultate kao i do sada. Na svakom natjecanju, pa tako i ovom očekivanja su da budu najbolji.

Ovim natjecanjem vraćaju se na staro, u normalne uvjete nakon pandemije, kazao nam je dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot.

– Ovaj kontinuitet i nastavak natjecanja je veoma važan za taekwondo. Ovo je prvo prvenstvo države nakon olimpijskih igara na kojima smo postigli vrijedne rezultate. Taekwondo sport se budi i probudit će se sigurno do punog svog opsega, a za to su potrebne aktivnosti svih pojedinačnih klubova. Taekwondo klub Prana je mladi klub i to su sve momci koji imaju znanje i iskustvo, stavili su se na raspolaganje i prihvaćena je njihova ponuda. Čestitam klubu Prana, organizirali su to odlično, kazao je Prot.