Dani draganića

Karlovački Korak za Dan žena podijelio cvijeće s jasnom porukom: Zaustavite rat u Ukrajini!

Karlovački Korak ovaj je Međunarodni dan žena obilježio podjelom cvijeća s jasnom porukom: Zaustavite rat u Ukrajini.
Podsjetivši da se ovaj praznik u svijetu obilježava od 1909., predsjednica Koraka Mirjana Duduković napomenula je da se kroz godine situacija popravila, ali da i dalje živimo u neravnopravnom društvu.

– Žene i muškarci su partneri u ostvarivanju ravnopravnosti. Svi možemo doprinjeti da bude bolja kroz uzajmne odnose koji će se temeljiti na poštivanju, uvažavanju i pomaganju. To je i način kako učimo najmlađe ispravnom ponašanju jer je to najbolji put za ostvarivanje ravnopravnog društva, kazala je Duduković.

Napomenula je da na današnji dan treba spomenuti i ratove u svijetu, uključujući i onaj nama najbliži – u Ukrajini.

– Naše misli su sa svima koji su pogođeni ratom, koji su preseljeni, koji su izgubili nekoga svoga, kojima se život okrenuo preko noći. Gledamo slike koje smo i sami proživjeli. Žene u ratu podnose velike, često neprimjetne žrtve, pri čemu pokazuju iznimnu hrabrost i čvrstoću. Ovo cvijeće koje dijelimo je simbolično, ono treba zemlju, sunce i vodu da procvijeta. Tako i žene trebaju pažnju i uvažavanje i, više od svega, jednake mogućnosti, jednake prilike za ostvarenje svih svojih potencijala. Žene su poput ovog cvijeća: izvana nježne i krhke, a zapravo jako snažne. Želim ženama da im bude lijepo u životu, da se osjećaju uvaženo, poštovano i voljeno, poručila je.