Dani draganića

Novih 57 slučaja zaraze koronavirusom – preminula 86-godišnjakinja

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom te jednu preminulu osobu. U karlovačkoj bolnici je sa koronavirusom preminula 86-godišnja žena.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke Opće bolnice nalaze se 32 osobe, na COVID odjelu ogulinske bolnice 7 osoba, a na COVID odjelu SB za produženo liječenje Duga Resa 5 osoba.  U posljednja 24 sata novoprimljeno je 10 COVID pozitivnih osoba, a otpuštene su 3 osobe. Na respiratoru se nalazi 1 osoba oboljela od COVID-a.Prema izvješću PU Karlovačke 260 osoba je u samoizolaciji te nije zabilježen ni jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije.

U osnovnim školama Karlovačke županije imamo 33 COVID pozitivnih učenika te 19 COVID pozitivnih zaposlenika, dok je u srednjim školama 20 COVID pozitivnih učenika te 5 COVID pozitivnih zaposlenika. U osnovnim školama je 7 razrednih odjela u samoizolaciji dok u srednjim školama nemamo u samoizolaciji razrednih odjela.U odnosu na ponedjeljak imamo 5 pozitivnih učenika više u osnovnim školama. U srednjim školama je nepromijenjena situacija.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od COVID-a oboljelo  33 959 osoba, preminulo u bolnicama  759 osoba te 48 COVID pozitivnih osoba izvan bolničkog sustava, a otpušteno s bolničkog liječenja su 1945 osoba.