KABA

[FOTO] Izgorjela kula Starog grada Novigrada – načelnik Netretića – sva dosadašnja ulaganja sada su pala u vodu

Požar koji je progutao jednu i načeo drugu kulu Starog grada u Novigradu na Dobri je saniran. Vatrogasci su primili dojavu u 15:59 sati. Na terenu su bili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Karlovac te DVD Netretić i DVD Zagradci.

Šteta je ogromna, komentirao je na licu mjesta načelnik Općine Netretić Marijan Peretić. Do sada je bilo niz ulaganja u Stari grad koji su sada pali u vodu. Naime, nakon dugo vremena napravljen je projekt kompletne obnove Starog grada i svi su se ponadali kako će napokon zaživjeti njegova cjelovita obnova.

-Dugi niz godina Općina Netretić, Karlovačka županija i Ministarstvo kulture ulažu značajan trud i značajna sredstva da bi Stari grad došao u ovu fazu obnove, a sada u sat vremena sve nestane u vatri, rekao je načelnik te dodao kako će obnova zasigurno tajati godinama jer je riječ o zaštićenom kulturnom dobru.

Peretić je kazao kako je obavijestio županicu Martinu Furdek Hajdin, ona je alarmirala ministarstvo, a u planu je da se nađu i naprave plan sanacije. Inače, dvorac je u vlasništvu RH, a upravitelj je Općina Netretić.

Dodajmo kako je istraga u tijeku te uzrok požara još nije poznat.

 

 

omicron