Dani draganića

Šančić o pomaganju Ukrajincima: Očekujem od aktivnih sportaša, bivših hrvatskih branitelja da pokažu dodatnu pozornost ovom problemu

Kako bi im boravak u našem gradu bio ugodniji, Karlovačka športska zajednica u suradnji s Crvenim križem Karlovac, organizira besplatne treninge za školarce iz Ukrajine kojima se život stubokom promijenio.

Od 126 klubova u Karlovcu do sada je njih 18 otvorilo svoja vrata za besplatne treninge za djecu iz Ukrajine koja su ovdje pronašla sklonište od rata. Predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić rekao je o kojim se klubovima radi, a ostale pozvao da se na isti način uključe. Do sada su se uključili: Rukometni klub Š.R. Karlovac, Nogometni klub Karlovac 1919, Karate klub Karlovac 1969, Sportsko penjački klub Bombina, Košarkaški klub Šanac, Kuglački klub Karlovac, Teniski klub Karlovac, Športski aerobic klub Dinamic, Inline hokej klub Karlovac, ‘Osmica’ društvo za planinarenje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti, Gimnastički klub Karlovac, Košarkaški klub KA BA, Taekwondo klub Prana, Karlovački šahovski klub, Odbojkaški klub Karlovac, Nogometni klub Ilovac, Košarkaški klub Roling. U akciju se uključio i Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost Free dance.

– Ovom prigodom molimo sve naše udruge da pokažemo solidarnost i razumijevanje za ovu neizmjernu patnju koju su Ukrajinci doživjeli pogotovo mladi. Inače djeca imaju potrebu trošenja viška mladenačke energije, potrebu organiziranog oblika bavljenja s njima, potrebu dokazivanja i samodokazivanja, a u ovom slučaju potreba je tim veća s obzirom na ratnu traumu koju su prošli. Kroz sport i sportske aktivnosti to je način da im pomognemo u ovim teškim trenucima. Očekujem od aktivnih sportaša, bivših hrvatskih branitelja da pokažu dodatnu pozornost ovom problemu, a od svih ostalih građana da pomognemo tim našim prijateljima u nevolji, rekao je Željko Šančić.

Sve informacije o mjestima održavanja treninga, terminima i kontaktima nalaze se u Crvenom križu Karlovac koji je iste proslijedio obiteljima.