KABA

PPK sprema projekt novog distributivno logističkog centra

Tvrtka je u potrazi za još 40 radnika, ali i za novim stipendistima

Nedavna recesija, pa i nova kriza u Ukrajni donjela je niz problema gospodarstvenicima. Ipak mnogi nastavljaju s investicijama. U karlovačkoj mesnoj industriji PPK predstavljaju kakva je trenutna situacija na tržištu, ali i u njihovim pogonima. Više o svemu prvi čovjek PPK Igor Miljak.

-Trenutno se nalazimo u neizvjesnoj situaciji vezanoj uz situaciju u Ukrajni. Bez obzira na to mi nastavljamo s našim nastojanjima. Prošle godine smo ostvarili prihod od 1,3 milijarde kuna, što je nekoliko posto bolje nego godinu prije. To je situacija koju pratimo i koja nam daje sigurnost, mogućnost za nove investicije i nova zapošljanjanja. Naravno i pozicioniranje, ne samo na lokalnim nego i EU tržištima. Trenutno imamo 595 zaposlenih, no trebali bi ih dodatno još 40. Razlog je što nam poslovanje ovisi o turističkoj sezoni, blagdanima i sličnom, pa ne želimo biti u situaciji da neke poslove propuštamo, a mogli smo ih odraditi – rekao je Igor Miljak, predsjednik uprave PPK.

Usprkos svega iz PPK najavljuju i nova ulaganja. Prije svega to bi trebao biti novi distributivno logistički centar. Svi ovi planovi će se teško realizirati ako u tvrtki ne bude dovoljno stručne radne snage. No u PPK i o tome vode brigu, a posebno su ponosni na svoj sustav stipendiranja koji svakom učeniku donosi niz pogodnosti.

-Naši stipendisti dobivaju stipendiju od 1.000 kuna, plaćen prijevoz i svaki odrađeni radni sat. To donosi još 400-do 500 kuna. Tome treba dodati i topli obrok, te trošak za knjige kojeg također mi podmirujemo. Ukupno sve to iznosi oko 2.000 kuna mjesečno – zaključuje Miljak.

Više o poslovanju PPK pogledajte u emisiji Pokretači društva.

omicron