Dani draganića

Izložbom Sjećanje na akciju krvavi Uskrs u prostorima karlovačkog Studentskog centra obilježena 31. godina od tih događanja

Uz mnogobrojne sudionike akcije iz vojske i policije na prisjećanju događaja iz 1991. bili su saborski zastupnici, ali i djeca iz škole Dragojle Jarnević

Povodom 31. obljetnice Krvavog Uskrsa u prostoru Studentskog centra u Karlovcu održan je prigodan program i otvorena izložba s ciljem prisjećanja na povijesne činjenice iz Domovinskog rata. Prostor Studentskog centra bio je premali da primi sve zainteresirane koji su željeli sudjelovati u obilježavanju. Među njima su bili brojni vojnici i policajci koji su sudjelovali u akciji, ali i djeca iz kalovačke škole Dragojle Jarnević.

Glavni organizatori okupljanja bili su brigadir Dubravko Halovanić i ravnatelj Studentskog centra Željko Šančić, a uz doktora Nedjeljka Strikića i načelnika policije Darka Bratića okupljenima se obratio i general zbora Josip Lucić.

-Obilježavajući obljetnicu krvavog Uskrsa mogu naglasiti kako sam danas sretan što sam ovdje u Karlovcu i što danas živimo u miru. Ova nesretna događanja u Ukrajni nas podsjećaju kako smo sretni što smo ovdje, pogotovo uz ovu presretnu djecu koja nam danas pjevaju državnu himnu – rekao je general Josip Lucić.