Dani draganića

Uklanjanje murala Miši Hrastovu inicirala Radnička fronta – Nakon njihovog zastupničkog pitanja, stigao zahtjev HŽ-a Gromovima

Uklanjanje murala Miši Hrastovu na nadvožnjaku na Rakovcu inicirala je Radnička fronta: nakon njihovog zastupničkog pitanja, stigao je zahtjev HŽ Infrastrukture Gromovima da to učine u roku od deset dana.

O zahtjevu o kojem smo pisali prije dva tjedna, danas se Radnička fronta oglasila na svojoj internetskoj i FB stranici, objavivši da je na njihovo “zastupničko pitanje Ministarstvo prometa zatražilo očitovanje HŽ Infrastrukture – te je HŽ Infrastruktura zahtjev za uklanjanje murala uputila udruzi SJP “GROM”, te naložila uklanjanje murala u roku od 10 dana”.

– Nadamo se da svi danas shvaćaju važnost politika u smjeru nenasilja, društva humanosti, solidarnosti a protiv jezika mržnje i netolerancije, zaključili su.

Podsjetimo, HŽ Infrastruktura je dopisom Udrugu Specijalne jedinice policije Grom zamolila da, u roku od 10 dana, ukloni mural na Rakovcu jer je izrađen bez suglasnosti HŽ Infrastrukture “što predstavlja oštećenje javnog vlasništva”. Iz Udruge su tada poručili da to neće učiniti i do sada i nisu.