Posljednja faza projekta Vodene tajne Slunja- gosti će za blagdane moći uživati u šetnici

Tehnički pregled novog mosta u Rastokama i šetnice uspješno je obavljen te je utvrđeno da su ispunjeni uvjeti za izdavanje uporabne dozvole. Time su most i šetnica i službeno otvoreni za pješački promet, čime se posjetiteljima otvara mogućnost kružnog obilaska Rastoka.

Posljednja je to faza projekta Vodene tajne Slunja vrijednog više od 23 milijuna kuna. Sve su nastojali ubrzati kako bi svi mogli uživati u šetnici već za blagdane, kazala nam je gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

– To je jedan veliki projekt koji je definitivno proširenje naše infrastrukture i povećanje turističkih kapaciteta. Očekujemo da će ova sezona ipak biti barem kao prošla, ako ne i malo bolja s obzirom na krize i stanja koja jesu svuda u svijetu pa tako i kod nas. Sada turisti imaju mogućnost napraviti kružnu šetnju u Rastokama, isto tako u sklopu ovog projekta tu je i novi turističko-informativni centar koji pruža puno više sadržaja i mogućnosti u samom srcu Rastoka, interpretacijske ploče koje su postavljene u Rastokama, oko starog grada i na Moćanovu mostu, te istraživačka stanica za koju je dogovoreno da bude otvorena dva dana u tjednu kako bi školarci i turisti mogli vidjeti specifičnosti naše flore i faune, kazala je Puškarić.

U lipnju će biti završna konferencija na kojoj će biti pokazani rezultati projekta. Projekt Vodene tajne Slunja provodi se od početka 2014. godine, a 85 posto ukupnog iznosa troškova je sufinancirala Europska unija. Kroz ovaj projekt direktno su zaposlene dvije osobe, a razvojem destinacije otvorena je mogućnost za indirektno zapošljavanje u različitim turističkim, ugostiteljskim i uslužnim djelatnostima.