KABA

Završna konferencija projekta udruge Korak: Usluge digli na višu razinu

Udruga Korak organizirala je završnu konferenciju za europski projekt Zakoračimo u život bez nasilja- unapređenje usluge psihološkog savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja. Cilj je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti žena i djece na području Karlovačke, Šibensko -kninske i Ličko-senjske županije te smanjivanje posljedica proživljenog nasilja.

U okviru projekta, za žrtve nasilja provedene su psihološka procjena, savjetovanje i psihosocijalna podrška. Za stručnjake koji rade sa ženama provedena je edukacija u svrhu stručnog usavršavanja. Tako je uključeno 48 žena žrtava nasilja i 15-ero djece, od toga su 44 žene prošle psihološku procjenu, a 12 stručnjakinja je osposobljeno u području socijalnih usluga.

– Kroz ovaj projekt naše usluge digli smo na višu razinu, a rad udruge dodatno profesionalizirali tim više što će naše usluge psihološke procjene i savjetovanja moći koristiti i institucije čiji korisnici za njima budu imali potrebu, napominju iz udruge Korak.

Ukupna vrijednost projekta je 1.477.085,50 kn, a partneri na projektu su Udruga ZvoniMir iz Knina i Udruga žena NIT iz Korenice.

omicron