Dani draganića

Stotinu biciklista startalo u Novigradu na Dobri na biciklijadi „Frankopanskom termalnom rutom“

Turistička zajednica Četiri rijeke ogranizirala je biciklijadu pod nazivom „Frankopanskom termalnom rutom“ koja je startala ispred frankopanskog Starog grada Novigrada na Dobri. Sudionici su nastavili lokalnom cestom prema Starom gradu Bosiljevu, gdje je uslijedila okrijepa, a nastavak je bio cestom prema Toplicama Lešće, gdje je bicikliste dočekao fiš.

Radi se o prvoj biciklijadi na dugoreškom području. Prema riječima direktora TZ Četiri rijeke Ivana Puškarića, motivacija je bila nadomjestiti izostanak karlovačke prvomajske biciklijade svima koji su na ovu dobru tradiciju navikli.

Zanimljiv dio programa na samom startu, ali i na ostalim lokacijama je i čitanje povijesne Frankopanske priče Tomislava Beronića i suradnika. Koji je obrazložio kako je povod da ovaj događaj organiziraju baš danas to što je na današnji datum bilo smaknuće Frankopana. Beronić je inače veliki poznavatelj Frankopana, autor knjige „Frangere pane – Priča o Frankopanima“.

KARLOVACKO

Iako je ovo prva biciklijada, odaziv je bio i više nego odličan. Prijavljenih je bilo oko 80, no pridružili su im se i neki na samom startu pa ih je ukupno bilo stotinjak. Ukoliko se biciklijada ipak vrati u Karlovac sljedeće godine, organizatori ove nove im poručuju:

Onda će nas morat tražit dopuštenje za termin, s obzirom da su oni svoj termin izgubili, a mi organizirali, našalio se Puškarić i dodao:

Ponavljam, mi ne radimo prvomajsku biciklijadu, mi radimo biciklijadu Frankopanskom termalnom rutom. Radimo tematsku biciklijadu za upoznavanje ljepota područja Četiri rijeke i svaka akcija, svaka manifestacija i događanje u cijeloj županiji je dobrodošla tako i eventualni povratak prvomajske biciklijade u Karlovac, istaknuo je.

Sutra, ukoliko vrijeme dozvoli, je povodom 1. svibnja u dugoreškom amfiteatru grad napuhanaca od 11 do 18 sati te besplatna podjela graha u 14.