Koncerti, predstave i bogata gastronomska ponuda i ove godine u Dnevnom boravku na rijeci

Karlovačka županija i ove godine ima u svojoj ljetnoj turističkoj ponudi već poznatu manifestaciju Dnevni boravak na rijeci. Od petka započinje „boravak“ na Mrežnici, a već početkom lipnja manifestacija dobiva i svoju drugu lokaciju, na rijeci Kupi. Cilj ovog projekta jest preseliti atmosferu dnevnog boravka u prirodu te ponuditi posjetiteljima spoj kulturnog, zabavnog i gastronomskog sadržaja.

– Izvedbeni program usmjeren je na djecu i obitelji, ali i mlade i one malo starije kroz dječje predstave, koncerte i filmske projekcije, navodi Filip Trezner ispred udruge Izvan fokusa.

Kroz program Ljeto na Kupi, Turistička zajednica područja Kupa nastoji privući kupače na rijeku Kupu kroz kvalitetnije provođenje slobodnog vremena kako za djecu i mlade, tako i za odrasle. U sklopu tog programa, drugu godinu za redom Gradsko kupalište Slava Raškaj u Ozlju ugostit će manifestaciju Dnevni boravak na Kupi. Program je u organizaiji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa u partnerstvu s Restoranom Žganjer, koji zajednički nastoje doprinijeti turističkoj infratstrukturi, kupališnom turizmu, ali i aktivnostima vezanima za rijeke.

– Zainteresirane udruge, umjetnici, obrtnici ili tvrtke svoj interes za sudjelovanjem u ovoj manifestaciji još uvijek mogu iskazati putem poziva Turističke zajednice područja Kupa, ističe Toni Šarić, direktor turističke zajednice područja Kupa.

Lidija Žganjer, u ime Restorana Žganjer, dala je naslutiti o kakvim je poslasticama za nepca posjetitelja riječ. Istaknula je kako gastronomska ponuda ovo ljeto, za vrijeme trajanja manifestacije Dnevni boravak na rijeci, odlazi na turneju po Lijepoj našoj pa će svi zainteresirani moći okusiti dašak Slavonije ili Dalmacije, a sve to na jednom mjestu.

– Jelo koje bih istaknula, a za koje vjerujem da će izazvati veliki interes, jest janjeći burger, čime spajamo specijalitet našeg restorana s opće poznatim konceptom street fooda, kazala je Lidija Žganjer.

Visoke temperature koje su nastupile iznenada pomaknule su i samu pripremu i realizaciju manifestacije unaprijed. Gradsko kupalište Slava Raškaj u Ozlju „otvoreno“ je već 16. svibnja, na Međunarodni dan obitelji zahvaljujući Društvu Naša djeca Ozalj i Taekwondo klubu Ozalj u čijoj organizaciji su održane Obiteljske igre.

Lokacija održavanja manifestacije nedaleko je i glavnog grada Hrvatske zbog ćega je i broj posjetitelja veći, a zašto ne spojiti taj dolazak s posjetom Starom gradu, Aquatici, muzejima, zaključila je Lidija Bošnjak, gradonačelnica grada Ozlja.

Dugo, toplo ljeto je pred nama, a daje se naslutiti kako događanja neće nedostajati. Turistička ponuda je raznolika pa će svoje mjesto na rijeci pronaći i ljubitelji gastronomije i zaljubljenici u dobru zabavu.