KaOperativa obilježava 10 godina djelovanja

Savez udruga Kaoperativa obilježava deset godina svojeg djelovanja. Udruga KaOperativa osnovana je 2012. godine s ciljem stvaranja mreže aktera koji će raditi na razvoju nezavisne kulture te stvaranjem prostornih kapaciteta za rad udruga i produkciju. Deset godina djelovanja objedinit će u publikaciji ‘KAOPERATIVA 2022 MANIFEST’ koja će dati pregled trenutnog stanja nezavisne kulturne scene.

U platformi trenutno sudjeluje osam organizacija, a to su Kinoklub Karlovac, EKO Pan, Carpe Diem, FREE DANCE, KA-MATRIX, Poluga, Polka, Infinitum, a pozivaju i ostale zainteresirane organizacije, inicijative, građane i građanke da se uključe u aktivnosti platforme.

Program se sastoji i od javne tribine ‘Potrebe i izazovi u javnim prostorima koje koriste udruge’ koja će se održati 26. svibnja u 18 sati u Urbanom parku Hrvatskog doma. U sklopu tribine, osim zagovaračkog dokumenta i diskurzivnog programa, bit će predstavljen i kulturno-umjetnički program, prikazat će se video rad plesne izvedbe koja tematizira zgradu Hrvatskog doma kao prostora mogućeg društveno- kulturnog centra u produkciji udruge Free Dance. Izvedbom se želi naglasiti kako se unatoč dugogodišnjim zahtjevima udruga za izvedbenim i produkcijskim prostorom i dalje nije ostvarila ta ključna potreba u radu organizacija koje se bave izvedbenim djelatnostima.