KABA

Ronitelji uspješno očistili plažu u Selcu, postavili zaštitni pojas i mini vaterpolo igralište

Ronitelji Roniteljskog kluba Zrinski iz Karlovca uz pomoć kolege iz KPA Vodomar iz Duge Rese i ove godine su tradicionalno, uoči sezone kupanja, očistili plažu u sklopu Hostela Karlovac u Selcu. Akcija koja je prvotno bila planirana za subotu, održana je dan ranije u petak 27. svibnja radi dolazećeg lošeg vremena. U sklopu akcije postavljen je zaštitni pojas odnosno sigurnosne plutajuće bove koje vidno odvajaju kupalište od pristupa glisera, brodica i drugih plovila te mini vaterpolo igralište koje je postalo zaštitni znak ove plaže.

Pored vodstva i vrijednih članova ovih klubova, svoj doprinos organizaciji dao je Ronilački savez Karlovačke županije na čelu s Tomislavom Franjkovićem. U akciji su sudjelovali i vrijedni djelatnici Hostela Karlovac. Dario Smojver – direktor Hostela Karlovac iz Selca, koji je i sam svojim primjerom doprinosio uređenju priobalja, pohvalio je iznimno dobru suradnju ronitelja i Hostela. Djelatnici Hostela bili su dobri domaćini i prigodno ugostili ronitelje nakon akcije uz želju da se ta suradnja nastavi i ubuduće.

Dogovoren je i nastavak suradnje Hostela i Roniteljskog kluba Zrinski glede predavanja o pretvorbi sunčeve energije u električnu kroz zorno demonstriranje rada višestruko nagrađivanog uređaja MOSEJ-a za kojeg su članovi Zrinskog dobili brojna odličja kako u Hrvatskoj tako i na svjetskoj razini. Ta predavanja biti će organizirana za zainteresirane goste. Prije ljeta slijede dva predavanja i to 31. svibnja i 7. lipnja za koja su veliki interes iskazali karlovački učenici osnovnih škola koji će boraviti u programu škola u prirodi u Hostelu Karlovac u Selcu.

Tomislav Franjković – predsjednik Ronilačkog saveza Karlovačke županije, pored zadovoljstva s realiziranom akcijom podsjetio je da je idući vikend u subotu 4. lipnja akcija čišćenja na Foginovom kupalištu na rijeci Korani u Karlovcu te pozvao na što veći odaziv. Čišćenje Foginovog kupališta dugi niz godina provodio je RK Zrinski, a zadnjih godina nositelj te akcije je KPA Karlovac uz pomoć Zajednice tehničke kulture te uz suradnju brojnih klubova koji daju svoj doprinos. KPA Karlovac uspješno je organizirao ove akcije i očekujemo da će i predstojeća biti na zadovoljstvo sudionika ali i svih građana korisnika ovog poznatog karlovačkog kupališta. Bojan Dimitrievski – tajnik KPA Karlovac, poziva ronitelje na što veći odaziv.

Svi ronitelji koriste i ovu prigodu zahvaliti se zajednicama tehničke kulture i zajednicama športova kako gradskima tako i zajednicama Karlovačke županije kao i donatorima koji svojim sredstvima financiraju rad ronilačkih klubova i Ronilačkog saveza Karlovačke županije koji se i na ovaj način odužuju za ukazana povjerenja. Ronitelji združeno pozivaju sve građane da poštujemo prirodu i vodimo brigu o našem okolišu radi zdravijeg i sretnijeg života.