KABA

Glazbena škola Karlovac ove subote priprema glazbeni spektakl

Glazbena škola Karlovac pripremila je glazbeni spektakl naziva “Klasika u parku” u subotu, 4. lipnja u 19:00 sati u parku ispred škole. Park će se za tu priliku pretvoriti u koncertnu dvoranu.

– Nakon prošlogodišnjeg sjajnog izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćamo s još boljim, atraktivnijim programom. Potaknuti prošlogodišnjim uspjehom, ali i buđenjem iz dvogodišnjeg online života, dirnuti sjajnom podrškom publike Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo je dobio nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i Orkestra HNK u Zagrebu.

Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci. Solistica na klaviru Lana Bradač, pijanistica i nastavnica u Glazbenoj školi Karlovac, predstavit će se Gershwinovom Rapsodijom u plavom. Na programu će biti i svjetski poznat Ravelov Bolero i za kraj atraktivna i snažna Dvořákova Deveta simfonija „Iz Novog svijeta”, Allegro con fuoco.

Nismo nimalo razmetljivi kada kažemo da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom te da programom možemo parirati bilo kojoj svjetskoj metropoli! Koncertom Klasika u parku promoviramo instrumente, glazbeno obrazovanje, kreativnu i kulturnu industriju i dajemo važnost klasičnoj glazbi. Koncert je dar predivnom karlovačkom parku u kojem živimo i radimo, roditeljima koji su podrška svojim malim glazbenicima našim učenicima i možda budućim kolegama, našem gradu i najboljoj publici.