Počinje peto izdanje festivala Fuse

Ovogodišnje peto izdanje filmskog festivala FUSE- Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac bit će održano u Karlovcu od 3. do 5. lipnja na Maloj sceni i u Urbanom parku Hrvatskog doma.

Ove godine na festival je pristiglo 369 filmova iz svih krajeva svijeta. Selekcijska komisija koju čine: diplomirana montažerka Iva Gavrilović, studentica Filmske i TV režije Sara Grgurić te producent Vedran Šuvar odabrala je 37 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu. Autori se natječu za nagrade za najbolju režiju, montažu, fotografiju te Grand Prix festivala. Publika će dodijeliti svoju nagradu- nagradu publike. Posjetitelje uz projekcije očekuje bogat popratni program.

Prvi dan festivala- petak 3. lipnja počinje radionicom u organizaciji umjetničke organizacije Format C. Radionica će biti održana online s početkom u 11 sati.

Platforma F12 je i ove godine pripremila izložbu QR kodova, GIF for FUSE koja će biti otvorena na Maloj sceni 3. lipnja u sklopu otvaranja festivala u 20 sati. Nakon otvaranja slijedi projekcija prošlogodišnjeg pobjedničkog filma ‘Return to the Peach Blossom Wonderland’, HaomiN Peng. Na kraju slijedi projekcija dugometražnog filma ‘Prozori’ redatelja Damira Radića.

U subotu su na rasporedu 2 natjecateljske projekcije s početkom u 16 te 18:30 sati. U 21 sat bit će nastup Ivone Eterović – glazbene producentice i psihologinje iz Zagreba. U nedjelju 5. lipnja započet će natjecateljski program u 11 sati, a u 15 sati će biti okrugli stol s autorima u konkurenciji, u 17 sati pak dodjela ovogodišnjih nagrada. Ulaz na cijeli festivalski program je besplatan, a filmovi će biti dostupni i online na Vimeo kanalu Kinokluba Karlovac.