KABA

Mahično ima svoju biciklističku udrugu: Krenuli smo biciklirati jer smo morali promijeniti životne navike

BUM Mahično mlada je biciklistička udruga koja okuplja više od 30 entuzijasta iz ove gradske četvrti i okolnih mjesta. Na malom prostoru okupio se veliki broj ljubitelja bicikliranja koji sada zajedno dijele istu strast.

Stari su tek 3 godine, no ljubitelji bicikliranja se druže i okupljaju već 10-ak. Većinom su to poslovni ljudi koji su tražili ispušni ventil od svakodnevnih obveza i htjeli su promijeniti svoje životne navike.

-Ja radim kao programer. Osam sati sjedim. Razmišljao sam si ako tako nastavim doći će godine, kile, zdravlje neće biti dobro. Tako je nas par odlučilo ajmo probati bicikl. Svidjelo mi se i to je to. Čovjek kada jenom krene, ne može stati, rekao je Nikola Prskalo, tajnik BUM Mahično.

-Bicikliranjem sam krenuo još 2013. godine iz zdravstvenih razloga. Krenula je prekomjerna tjelesna težina, uredski posao. Trebalo je krenuti u akciju. Tako sam kupio bicikl. Prvo onaj jeftiniji, pa skuplji. Sada vozim i brdski i cestovni biciklizam, trčim i trailove, ispričao nam je jedan od članova udruge Mario Galinac koji potiče sve da sjednu na bicikl i krenu s pedaliranjem.

-Biciklizam je jedan od zdravijih sportova. Dobar je za koljena i zglobove, ako ga usporedite s npr. trčanjem u kojem su puno češće ozljede. Ovdje se sjedi, okreće, može se regulirati opterećenje. Zdravo je za srce i mišiće, rekao je.

Redovne rute su im one u Karlovačkoj županiji za koje tvrde da su sjajne za bicikliste. Imaju i tradicionalne pohode. U lipnju je to put prema Međugorju, a u osmom mjesecu odlaze u Vukovar. Voze i na obalu.

-Meni je najdraže ići prema Netretiću. Od velikih vožnji mi je najzanimljivije ići u Međugorje. Najteže što sam vozio je Cres -Lošinj- Cres, rekao je Damir Vrbanić, član BUM Mahično.

Ono u čemu su svi članovi složni, da je uz bicikliranje i obaranje vlastitih rekorda najvažnije upravo dobro društvo i druženje.