KABA

Grad Biraču: I nama je u interesu uređenje pothodnika i pružanje dodatnih usluga namijenjenih sugrađanima

Nakon što je Dimitrije Birač jutros prozvao Grad zbog lošeg stanja pothodnika i predložio rješenje, iz Gradske uprave su poručili da im je u interesu uređenje pothodnika i pružanje dodatnih usluga namijenjenih sugrađanima u tom prostoru.

Grad Karlovac je do sada proveo nekoliko značajnih zahvata na sanaciji pothodnika. U suradnji s Hrvatskim cestama 2019. godine sufinancirali smo rekonstrukciji dijela prilaza Većeslava Holjevca (brze ceste) kod Autobusnog kolodvora, iznad pothodnika. Izvođenje ovog vrlo kompleksnog zahvata iznosilo je ukupno 12,9 milijuna kuna, od čega je Grad Karlovac sufinancirao radove s 1,2 milijuna kuna na hidroizolaciji pothodnika u cjelokupnom dijelu, što je riješilo problem puštanja vode, jer je posebnim sustavom oborinska odvodnja odmaknuta od pothodnika. Ujedno se radilo i o nužnim predradnjama kako bi se tek nakon vanjske sanacije moglo pristupiti planiranju unutarnjeg uređenja. Osim toga, izvedeni su radovi na stepeništu na ulazima u pothodnik koje je obloženo epoxi premazom, a problem odvodnje je riješen novim pumpama za odvodnju. Uz to, zbog dotrajalosti spuštenog stropa i brige za sigurnost pješaka, uloženo je dodatnih 100 tisuća kuna za uklanjanje opasne stropne konstrukcije. Također je izrađen geodetski elaborat radi što kvalitetnijeg daljnjeg pristupa unutarnjem uređenju.

Nadalje, za unutarnje uređenje pothodnika osmišljen je projektni zadatak prema kojem slijedi izrada projektantskog rješenja. Rješenje će biti definirano u dva smjera;

– uređenje zajedničkog komunalnog dijela koji uključuje hodne površine

–  središnji kružni prostor s prostorom za pružanje usluga građanima.

U pripremi je postupak javne nabave, nakon čega će obuhvat definiranih radova diktirati i njihovu dinamiku.

 

omicron