HAMAG BICRO otvorio ured u Karlovačkoj županiji: Gospodarstvenici će do informacija, usluga i novca sada moći jednostavnije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO otvorila je svoju ispostavu i u Karlovačkoj županiji. Ured je otvoren u Obrtničkoj komori u Haulikovoj ulici te su tako obrtnicima s područja Karlovačke županije informacije i usluge koje pruža HAMAG BICRO nikad dostupnije.

HAMAG BICRO izlazi u susret prije svega malim, mikro i srednjim poduzetnicima koji su najranjiviji i kojima je najpotrebnije pružanje podrške kroz sve razvojne faze njihovog poslovanja od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.

-Vjerujemo da će postojeći rezultati koje su poduzetnici ostvarili u korištenju resursa HAMAG BICRO-a i resornog ministarstva u iznosu od 580 milijuna kuna u posljednjih nekoliko godina, sada kroz ovaj ured i aktivnost poduzetničkih potpornih institucija, biti još bolji i kvalitetniji, kazao je Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a.

Podsjetio je kako treba poticati poduzetnike na novi val investicija upravo kroz otvaranje novih natječaja, a koristeći prije svega sredstva iz Fondova EU s naglaskom na sredstva iz Plana oporavka i otpornosti kojima se želi napraviti tranzicija gospodarstva prema zelenom i digitalnom.

Otvaranju ovog ureda u Karlovcu, a koji je namijenjen svim poduzetnicima u županiji, najviše se vesele oni sami.

-Morali smo za neke informacije ići u Zagreb, a to je iziskivalo vrijeme i novac da bi do njih došli. Dolaskom ureda u Karlovac bit će informacije daleko bliže i dostupnije, pa vjerujem da će ih poduzetnici više koristiti. Također, mi smo uvijek u  nekom muvingu i žurbi, pa nam je dobro da nam je ovdje u Obrtničkoj komori sve na jednom mjestu, kazao je Dubravko Draganjac, potpredsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin nada se kako će novi ured HAMAG BICRO-a pridonijeti razvoju gospodarstva i realizaciji novih poduzetničkih ideja.

-To će biti jeda nova snaga našim gospodarstvenicima. Posebice malom, mikro i srednjem gospodarstvu. Njih u samoj slici gospodarstva ima preko 99 posto u Karlovačkoj županiji. To je snaga našeg gospodarstva, za koje Karlovačka županija može reći da je u ovom vremenu korone i potresa i Ukrajine pokazalo jednu ogromnu žilavost, rekla je.