• June 1, 2022
  • Anamarija Radočaj
  • 0

Dok posjetitelji već uživaju u Dnevnom boravku na Mrežnici, od sutra i stanovnici Ozlja dolaze na svoje. Otvorenje Dnevnog boravka na Kupi započet će od 15 sati. Posjetitelji će moći uživati u zanimljivom i sadržajnom programu otvaranja. Program započinje u četvrtak s koncertom Nukleusa u 19 sati, zatim se nastavlja u petak s nastupom sastava La Papa isto s početkom u 19 sati.

Subota i nedjelja rezervirane su za dječje programe. U subotu najmlađe od 11 sati očekuje facepainting, dok će u nedjelju od 15 sati moći uživati u mađioničarskom nastupu Magic Vladimira. Osim u programu, posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi hrane Restorana Žganjer na čijem se jelovniku mogu pronaći tradicionalna hrvatska jela pripremljena i servirana na moderan i zanimljiv način.

Dnevni boravak na Kupi je program u organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa, a u partnerstvu sa Restoranom Žganjer, koji se realizira na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle. Osim toga cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.

Posjetitelji u Dnevnom boravku na Kupi tijekom čitavog ljeta mogu očekivati brojne popratne programe; s jedne strane razni gastronomski programi, a s druge izvedbeni. Izvedbeni programi bit će dodatno usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, dječje predstave, animacije za najmlađe, mađioničari i sl.), a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe. Odlika koja prati Dnevne boravke, svakako je i bogata gastronomska ponuda. Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način, te će bit baziran na lokalnim autohtonim namirnicama (buča, pastrva, janjetina, jabuke i sl.). Gosti će imati priliku isprobati nezaobilaznu janjetinu i jela s roštilja na drugačiji način, u street food izdanju. Naravno, i najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastro favorite.