Gradski prsten donosi cjelovito rješenje, ali pješački prijelaz na Luščiću, kod ulaza u vojarnu, sada ipak vidljiviji

Ulica Luščić, sada državna cesta 545, dio je užeg gradskog prstena pa će i potpuno biti uređena, a time i povećana njena sigurnost na koju se Karlovčani godinama žale, kada njegova izgradnja dođe na red.

Za prvu fazu gradskog prstena, u kojoj je i Luščić s onim, problematičnim pješačkim prijelazom kod ulaza u bivšu vojarnu, izdana je građevinska dozvola, a u Gradu kažu da, budući se smatra da će uskoro krenuti izvođenje i rekonstrukcija, nije bilo moguće zbog izdane dozvole i očekivanih radova, izvoditi zahvate na toj lokaciji jer se očekuje konačno i kvalitetno rješenje prometa na cijeloj dionici.

Ipak, je napravio što je mogao da poveća sigurnost na tom pješačkom prijelazu.

– Vezano za pješački prijelaz u Ulici Luščić i po Zakonu o sigurnosti prometa i Pravilniku o signalizaciji učinjeno je sljedeće: bojana je horizontalna signalizacija, dodatno je postavljen rasvjetni stup koji osvjetljava prijelazm, dodatni znak retrofleksije klase 3 pješačkog prijelaza, uklonjena živica i pojačana preglednost, a prošli tjedan postavljeni fleksibilni stupovi koji daju dodatnu retrofleksiju, naveo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo.

Dodao je da je Grad u suradnji s policijom utvrdio lokacije u gradu gdje se učestalo događaju prometne nesreće i sustavno radi na sanaciji opasnih mjesta. Tako će ove godine uložiti oko 400.000 kuna na radove, obilježavanje i povećanje sigurnosti posebno na pješačkim prijelazima.

U Krležinoj, Branimirovoj i Šestićevoj, kod pješačkih prijelaza, stižu ležeći policajci, a u Domobranskoj, na Korzu, Mostanju, Gajevoj, Baniji, Mačekovoj, Trgu hrvatskih branitelja, Most Gromova i raskrižje Krešimirove i Kršnjavog antiklizne podloge.