Prava obiteljska priča! Na proizvodima OPG-a Fanjek iz Mahična rade svi članovi obitelji

U Mahičnu djeluje OPG Fanjek. Godinama rade u poljoprivredi i razvijaju brojne proizvode. Primjerom pokazuju kako bavljenje poljoprivredom može biti lijepi i uspješan posao. U njihovoj ponudi se može pronaći zaista svašta. Slasni slatki i slani namazi, ocat, razni  sirupi i tinkture, samo su dio bogate ponude OPG Fanjek. Uz redovne proizvode uvijek osmisle neki novi proizvod.

-Uvijek početak proljeća nosi neke nove proizvode. Sad smo izbacili na tržište Cropesto. To je medvjeđi luk s kurkumom i maslinama, crnim kimom i maslinovim ulje. Tu je i Dont kašljunko. To radimo duže vremena, s tim da smo ga sada obogatili s maslačkom, majčinom dušicom, kaduljom i komoračem. To je protiv kašlja. Imamo i razne tinkture i još dosta toga, rekao je Stjepan Fanjek, vlasnik OPG-a Fanjek.

OPG Fanjek svoje proizvode će kroz nekoliko dana plasirati i na policama jednog trgovačkog centra. Bio je to dug i zahtjevan put.

-Mi to već radimo preko 10 godina, ali sad smo se odlučili na stepenicu više. Renovirali smo pogon. Najveći su nam problem količine. Imamo sreću da nas više traže nego što se mi nudimo njima. Oni su pokazali interes, a nama je u interesu da se širimo dalje.

Ovaj OPG je pravi primjer obiteljskog gospodarstva. Cijela obitelj uključena je u proces uzgoja, prerade i plasmana proizvoda.

-Tu smo supruga i ja te još troje djece. Oni su još mali, ali svako nešto radi. Naprimjer, srednja kćer reže etikete, jedno dijete lupa štambilj, datume, pakiraju proizvode. Svako ima svoj zadatak, ali ništa nije da se mora i da je obavezno. Sve odradimo s pola muke.

Za sada su zadovoljni poslom kojeg imaju, a ako da dođe do veće potražnje i razvoja OPG-a zaposlit će nove djelatnike ići u skladu s potrebama tržišta, zaključuje poljoprivrednik.