Otvoreno 20. Međunarodno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu

Otvoreno je 20. Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake. Natjecanje se odvija kroz dvije nedjelje 12. i 19. lipnja. Najveće je to prvenstvo do sada za djevojčice i dječake rođene od 2011. do 2014. godine. Danas se natječu dječaci rođeni 2011. i 2013. godine te djevojčice rođene 2012. i 2014. godine.

Prvenstvo je službeno otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Drage naše rukometašice i rukometaši, prekrasno vas je vidjeti u ovom broju u mom rodnom Karlovcu. Prvo bih čestitala organizatoru na 20. organizaciji ovog predivnog turnira. Važno je natjecati se, ali i važna su prijateljstva, druženje, fer play, tolerancija. To je sport, kazala je ministrica Brnjac uz koju su se prisutnima obratili i Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije, županica Martina Furdek Hajdin, te gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

– Kažu da na mladima svijet ostaje, zato koliko ćemo ulagati u ove mlade u dvorani takvo ćemo društvo imati. Sport je jedan od mehanizama koji roditeljima pomaže da djeca dođu tamo gdje žele da dođu. Pohvale domaćinu na organizaciji, ne samo današnjeg već svih 20 godina. Pohvale roditeljima što gurate djecu u sport, a vama najmlađima puno sportskih uspjeha, veselja… zapamtite koliko ulažete u sport uvijek ćete više dobiti nazad, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

– Organizacija ovog prvenstva bila je vrlo složena, oko 180 volontera imamo trenutačno na svim dvoranama i službama rekao je Miloš Đanković, predsjednik RK Škola rukometa Karlovac.

Organizacija natjecanja vrijedna je oko 230 tisuća kuna, a svi troškovi su pokriveni zahvaljujući kotizaciji i predviđenim sredstvima za organizaciju prvenstva. Grad je osigurao pehare i plakete, odnosno medalje za sve natjecatelje.