Korina Pintarić, Nika Vitas i Stjepan Magdić dobitnici su Oskara znanja iz Karlovačke županije

U XV. zagrebačkoj Gimnaziji 13. i 14. lipnja održao se 18. Oskar znanja, a dodjeljuje se učenicima osnovnih i srednjih škola za izniman uspjeh i postignuća koje su ostvarili na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te glazbi i plesu. Nagradu od 2005. godine dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 353 učenika, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 40 učenika. Priznanje je uručeno i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

Učenici osnovnih škola iz Karlovačke županije dobitnici Oskara znanja su Korina Pintarić iz Glazbene škole Karlovac, a oskarovci srednjoškolci su Nika Vitas iz Gimnazije Karlovac i Stjepan Magdić iz Glazbene škole Karlovac, stoji na službenim stranicama Karlovačke županije.

Županica Martina Furdek Hajdin, u ime Hrvatske zajednice županija, nazočila je dodjeli Oskara znanja za učenike srednjih škola.

-Uvjerena sam da je znanje naš najveći kapital, koji ima najveću cijenu u današnjem vremenu kad su promjene jako brze, a na njih možemo odgovoriti samo kompetencijom i znanjem, a ne google znanjem koje nas možda ponekad vodi u krivom smjeru. Želim vam svima da kadar koji vas obrazuje i motivira i dodatno potakne za daljnje uspjehe, a svima nagrađenima čestitam na odličnim rezultatima koje ste postigli!.

Karlovačka županija novčano nagrađuje državne prvake te organizira svečani prijem učenika i mentora koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, čime nastoji dodatno motivirati darovite učenike na daljnji rad.