Šetnica uz Koranu od sada nosi naziv Šetnica dobrovoljnih darivatelja krvi

Nova šetnica pored Korane sada nosi ime Šetnica dobrovoljnih darivatelja krvi. Otkrivena je  danas, baš na njihov dan, 14. lipnja. Na otkrivanju su se okupili brojni darivatelji koji od sada još ponosnije mogu šetati ovom šetnicom koja je postala dio nezaobilazne rute brojnim šetačima, obiteljima i rekreativcima. Nisu mogli spregnuti radost koliko im ovaj jedinstven poklon znači.

-S ovog mjesta i pokraj ovog mjesta usporedno teku rijeke prijateljstva i ljubavi i rijeka darivanja krvi kojom su spašeni životi velikog broja ljudi. Želimo da te nepresušne rijeke i dalje teku na ponos ovog grada, rekao je Marijan Horvat, predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelji krvi u GDCK Karlovac.

Odluku o imenovanju ove šetnice Šetnicom dobrovoljnih darivatelja krvi jednoglasno je donijelo Gradsko vijeće. Gradonačelnik Damir Madić ističe kako su se brzo i složno dogovorili oko njenog imenovanja.

-Šetnica oslikava nešto posebno dobro i posebno vrijedno. Ja vjerujem da će ona motivirati i druge da budu dobrovoljni darivatelji krvi.

Osim šetnice u Karlovcu je među prvima u Europi podignut spomenik dobrovoljnim darivateljima krvi. Pokazuje to kako grad cijeni i podržava darivatelje, a oni se dosljedno odazivaju na sve akcije u organizaciji Crvenog križa.

-Na području županije trenutno je 5.500 aktivnih darivatelja. U 2021. godini donirali su 4.700 doza krvi, a ove godine do kraja svibnja 2.078 doza, a od toga u Karlovcu su donirane 1.273 doze. Cilj je do kraja godine doseći brojku od 5.000 doza, rekla je Branka Hastor, ravanteljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.