Iz gradske blagajne za 60 projekata udruga ide 350 tisuća kuna

Za projekte udruga civilnog društva ove godine Grad Karlovac će izdvojiti 350 tisuća kuna. Riječ je o 60 projekata od ukupno prijavljenih 74 i to u šest programskih kategorija – Razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga 21 projekt, Grad za mlade četiri projekta, Razvoj poljoprivrede i zaštita od ambrozije jedan projekt, Grad prijatelj djece osam projekata, Udruge proistekle iz Domovinskog rata 15 projekata te Projekti i aktivnosti od interesa za grad Karlovac 11 projekata.

Projekti su ovo koji su nastali kao odgovor na potrebe detektirane u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Damir Mandić i ove je godine naglasio kako je važna suradnja udruga te da je poželjno neke projektne aktivnosti udruga spojiti.

Novost ovogodišnjeg natječaja za udruge je prijava elektroničkim putem korištenje aplikacije SOM Natječaji. Za potrebe informiranja zainteresiranih udruga prijavitelja Grad Karlovac održao je i informativnu radionicu koja je bila dostupna i preko Youtube kanala Grada Karlovca.

Grad Karlovac sudjelovati će u provedbi projekata kao partner te pratiti provođenje projektnih aktivnosti i namjensko trošenje sredstava proračuna.