KABA

Karlovački parkovi u izboru za najljepše u Hrvatskoj

Krenuo je izbor Najljepših parkova u Hrvatskoj – novi projekt Gradonačelnik.hr.  Za titulu najljepšeg parka u Hrvatskoj natječe se 27 parkova iz 18 gradova i 2 općine.

Karlovac i Slavonski Brod imaju, tako, po tri svoja parka u izboru – za titulu najljepšeg bore se karlovački parkovi Arboretum, Vrbanićev perivoj i Velika promenada, te Park prekinuto djetinjstvo, Park u Tvrđavi i Bord Game Park iz Slavonskog Broda. Po dva parka prijavili su Grad Donji Miholjac i Virovitica. Donji Miholjac prijavio je svoje Park Matice Hrvatske i Perivoj Prandau i Mailath, a Virovitica Gradski park i Franjevačkii park. Grad Bjelovar prijavio je svoj Središnji gradski park, Makarska se natječe sa svojim parkom na Gradskom groblju sv. Križa, Našice su prijavile svoj Veliki park – Perivoj Pejačević, Novska svoj Gradski park, Opatija Park sv. Jakova, Osijek Sakuntalin park, Slatina svoj Park EPIcentra Sequoia, Solin svoj Gospin park, Valpovo Barokni perivoj, Vinkovci svoj Park na trgu Bana Šokčevića, Zlatar Park hrvatske mladeži, Ludbreg svoj Otok mladosti,Jastrebarsko Perivoj dvorca Erdody, Šibenik Perivoj Roberta Visianija, a Rovinj svoj Zlatni rt. Općina Ernestinovo prijavila je, pak, svoj Park skulptura, dok se Općina Goričan natječe sa svojim parkom na jezeru Šuderica.

Fotografije parkova objavljene su na FB stranici Gradonačelnik.hr na kojoj od danas pa do 6. srpnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći da se izbore za što bolji plasman u ovoj utrci. Također, stručni žiri temeljem stručnih kriterija izabrat će i proglasiti svoje pobjednike, a za tu prestižnu titulu natječe se čak 19 parkova.

-Kako bi ovaj izbor podigli na višu razinu, uz izbor na FB-u u kojemu će kao i uvijek presuditi broj lajkova, uvodimo i nagradu stručnog žirija. U suradnji sa Hrvatskim društvom krajobraznih arhitekata, razradili smo niz stručnih kriterija temeljem kojih će žiri – Mario Jukić, predsjednik HDKA, Andrea Knez, potpredsjednica HDKA te predstavnik gradonačelnik.hr-a, izabrati najljepše i najfunkcionalnije parkove, stoji na stranicama portala.