KABA

Eko radionica planine: Neka odlasci u prirodu budu zajednička rutina svima!

Klijanci i Pupe ovaj tjedan posvetili su šumama i planinama. Ovog vikenda održali su Eko igraonicu planine pod vodstvom Danijele Tončić i Gorana Bunčića.

-Cilj radionica je edukacija kroz igru. Želimo stvoriti malu zajednicu ljubitelja prirode. Radimo i šumske škole. Kod nas, ali i u prirodi mogu se proslaviti rođendani kojima je pozadina edukacija o prirodi kako bismo znali biti odgovorni za okoliš u kojem živimo, kazala je Ivana Francišković Olrom, predsjednica Eko Pana.

Djeca se rado odazivaju na ovakve radionice jer ih voditelji pažljivo i na zanimljiv način osmišljavaju. Rado pozivaju i svoje prijatelje čime se broj sudionika neprestano povećava.

 -Htjela sam učiti o u planinama, koju odjeću ondje obući i kako se orijentirati pomoću oblaka. Ovdje mi je super i puno toga se nauči, rekla je Zara.

 

Za sudjelovanje na radionici potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 30 kuna, a prijave teku putem web i facebook stranice Klijanac i Pup. Tijekom kolovoza održat će se i nekoliko besplatnih radionica u sklopu promocije eko knjižnice igračaka.

U početku su roditelji bili zainteresirani za ovakve radionice kako bi svojoj djeci prenijeli neka nova znanja i širili njihove vidike, a sada su to prepoznala i djeca te se i sama odlučila okušati u istima.

Nama je jako bitno da djeca zavole dolaziti ovdje. Imamo zanimljive, mlade i kreativne voditelje koji mogu dati puno u radu s djecom, zaključuje Ivana.

Klijanac i Pup u nastavku svog naziva nosi ime rasadnik dobre volje što znači da su u Eko Pan dobrodošli svi ljudi dobre volje koji žele živjeti s prirodom.

Pozivamo sve ljude, bez obzira na dob i uzrast, da se pridruže našim radionicama, aktivnostima i prate što radimo. Neka odlasci u prirodu budu zajednička rutina svima, poručuje Ivana.