KABA

Red pjesme, red plesa – održano tradicionalno svetoansko prošćenje na Vučjaku

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID - 19, ljubitelji folklora uživali u kulturno umjetničkom programu

Kulturno umjetničko društvo “Sveta Ana – Vučjak” danas je održalo svoje tradicionalno svetoansko prošćenje. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID – 19, ljubitelji folklora uživali su u kulturno umjetničkom programu.

Program je započeo sa svetom misom u kapeli Sv. Ane, a zatim su uslijedili plesovi i pjesme u dvorištu ispred Etno kuće.

 

 

Dio bogate kulturne baštine predstavili su gosti iz KUD-a “Sv. Fabijan” iz mjesta Zagradci, a potom i sami domaćini.

Sretna sam što smo nakon dvije godine mogli održati ovu predivnu manifestaciju. Drago mi je da i dalje njegujemo običaje, kulturu i tradiciju koja obilježava naš kraj. Nedugo smo uveli novitet na našu Etno kuću pa je ovo idealna prilika i da ju predstavimo. Naime, svi ljudi koji su voljni posjetiti našu Etno kuću, a nemaju prilike za to uživo, mogu je posjetiti online. Također, na kuću su postavljeni QR kodovi pa osobe koje dođu kod nas, mogu na zanimljiv i atraktivan način upoznati naše običaje i tradiciju, istaknula je Jasna Požar, predsjednica KUD-a “Sveta Ana – Vučjak”.

Na kraju programa Damir Škrtić dodijelio je prisutnim članovima diplome Hrvatskog sabora kulture za dugogodišnji rad u kulturnom amaterizmu.