KABA

U 12 sati na cestama u Karlovačkoj županiji vozači napravili 41 prekršaj – najčešći prevelika brzina

Na cestama u Karlovačkoj županij vozači su od petka, 29. srpnja od 15 sati do subote, 30. srpnja do 3 sata, napravili 41 prometni prekršaj, a prevelika brzina je uvjerljivo najčešći.

Pokazali su to rezultati pojačanog nadzora što su ga policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova proveli u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke na području PU  karlovačke.

– Nadzor je proveden na dionicama DC 216 te županijskim i lokalnim cestama na područjima općina Cetingrad i Vojnić. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo krše prometne propise, a posebno prema onima koji prekoračujući brzinu kretanja ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu. Također je posebna pozornost posvećena i nadzoru prometa na prometnicama koje povezuju Republiku Sloveniju s graničnim prijelazom Maljevac po kojima se u dane vikenda odvija pojačani promet te dolazi do kršenja prometnih propisa, izvijestila je PU karlovačka.

U toj je akciji utvrđen 41 prekršaj, a vozači su procesuirani zbog: prekoračenja brzine u naselju za više od 50 km/h (predviđena novčana kazna od 10.000 kuna) – njih 4, prekoračenja brzine u naselju za više od 30 do 50 km/h (predviđena novčana kazna od 3000 kuna)  – njih 10, zbog prekoračenja brzine u naselju za više od 20 do 30 km/h (predviđena novčana kazna od 1000 kuna) – 13 vozača, zbog prekoračenja brzine izvan naselja za više od 30 do 50 km/h (predviđena novčana kazna od 2000 kuna) – 11,  zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok ima na snazi zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom  – jedan vozač i dvojica vozača zbog pretjecanja kolone vozila.