• August 2, 2022
  • Ljiljana Zoroja
  • 0

Dvojac, 62-godišnji hrvatski i 34-godišnji rumunjski državljanin, osumnjičeni su za krađe s autoceste u kojima su stranim turistima ukrali nešto manje od 25.000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa i Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje nad njima zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 62-godišnjaka se sumnjiči da je na odmorištu autoceste A1 Vukova Gorica 9. i 21. svibnja iz osobnih automobila 42-godišnjakinji i 28-godišnjakinji otuđio novčanik s dokumentima, karticama i novcem. Ukupna materijalna šteta je veća od 6700 kuna. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno posebno izvješće. Nadalje, 34-godišnjaka se sumnjiči da je 10. srpnja na benzinskoj postaji u mjestu Draganić na autocesti A1 iz nezaključanog vozila 44-godišnjeg državljanina Poljske otuđio više od 18.000 kuna. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđena kaznena prijava, objavila je PU karlovačka.

Policija i ovaj put podsjeća vlasnike vozila što da čine kako bi smanjili mogućnost provala i krađa iz svojih automobila.

– Zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva; parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost; zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima; ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima; ne ostavljajte torbice, mobitele, novac i druge vrijedne stvari u vozilu bez nadzora, a u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192, poručili su.