KABA

Krađa na Foginovom – šteta veća od 9 tisuća kuna

Jučer je u policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 19-godišnjaka i 17-godišnjakinje da im je tijekom popodneva na gradskom kupalištu u Karlovcu nepoznati počinitelj iz odjeće otuđio dva mobitela, dioptrijske naočale, novac i drugo. Materijalna šteta veća je od 9.000 kuna, priopćili su iz PU Karlovačke.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač

Jučer u 08.15 sati u mjestu Goljak, općina Draganić, na državnoj cesti, dogodila se prometna nesreća. Osobnim vozilom riječkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,69 g/kg upravljao je 62-godišnjak i kretao se u smjeru Karlovca. Isti se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio u lijevo van kolnika gdje je udario u ograde dviju obiteljskih kuća. Vozač je teško ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog te izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Vozač na sudu kažnjen novčanom kaznom i zabranom upravljanja

Policijski službenici su jučer prilikom nadzora prometa u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka upravlja 27-godišnjak i to prije stjecanja prava na upravljanje. Kako se radi o tzv. recidivistu uz optužni prijedlog doveden je na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15.000 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca, kada stekne pravo na upravljanje.