KABA

Provedena dramska radionica „KIKS“ za djecu i mlade

U Urbanom parku Hrvatskog doma provedena je jedna od mnogih radionica za djecu i mlade. Radionica je bila dramskog karaktera naziva „KIKS“ u trajanju od dva sata. Organizator je Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić.

Polaznica radionice, sedmogodišnja Frida Draganjac, završila je prvi razred Osnovne škole Dragojla Jarnević i odlučila je ovog ljeta sudjelovati u radionicama za djecu kako bi joj praznici ostali u lijepom sjećanju no kako bi naučila i neke nove stvari.

– Znala sam da će radionica biti zanimljiva pa sam se prijavila. Naučila sam da glas može biti glasniji i tiši. Kod disanja nam se povećava i smanjuje trbuh, objašnjava Frida

Najviše joj se svidjela igra s brojevima i teniskim lopticama koju je igrala sa svojom mamom i mentorom Leom. Njezina mama, Jelena Drakulić Draganjac, zadovoljna je ovako kreativnim i edukativnim radionicama. Mišljenja je da ljudi nisu dovoljno informirani o njima iako ih je ovog ljeta velik broj i različitih tema.

– Redovito pratim kad će biti koja radionica. Sretna sam što su raznovrsne i što ih je količinski puno, no roditelji bi si trebali dati malo više truda kod informiranja o istima. Informacije su dostupne na web stranici gradske knjižnice, a predložila bih i koji plakat na ulicama grada, navela je Jelena

Iduća radionica na rasporedu je sutra, 10. kolovoza s početkom u 9 sati i trajat će sat vremena. Riječ je o edukativnoj radionici naziva “Filatelistička radionica”.