KABA

Eko pan ljeti ne miruje, organiziraju kreativne radionice za djecu, provode i Šumsku školu

Već drugu godinu zaredom, udruga Eko pan provodi Šumsku školu. Riječ je o programu koji  se provodi u okviru projekt  Poduzmi zeleniji otisak. Šumsku školu čini ciklus od ukupno 12 cjelodnevnih događanja na lijepim lokacijama u okolici Karlovca, s ciljem učenja o značaju povezanosti sa živim svijetom koji nas okružuje kroz tri osnovna predmeta Snađi se, Flora i fauna i Uradi sam.

-Nama trenutno počinje i drugi razred Šumske škole, nastavljamo raditi s grupom s kojom smo radili cijelu prošlu godinu. Aktivna nam je i grupa novih polaznika.  Ove subote, 13. kolovoza, održavamo jedan od takvih boravaka na Kalvariji. To je za prvašiće koji tek kreću. Izlet je od 9 do 15 sati. Pozivam sve koji se želje uključiti da dođu, rekla je Ivana Francišković Orlom iz Eko Pana.

Uz šumsku školu, u Eko panu su razvili i druge sadržaje. No svi povezani s boravkom u prirodi.

-Imamo aktivnu i obiteljsku Šumsku školu. To je jedan program koji zajednički polaze djeca i roditelji. Kroz šestosatni boravak se igramo, imao timske izazove, ali i učimo. Mi ćemo Šumsku školu nastaviti i u nekim drugim oblicima, trenutno pripremamo šumske rođendane.

Iz Eko pana potiču svu zainteresiranu djecu da im se pridruže, bez obzira jesu li propustili dosadašnje radionice i program Šumske škole. Početnička grupa namijenjena je za djecu od 5 do 10 godina.

Uz Šumsku školu Eko pan cijelo ljeto provodi niz kreativnih i edukativnih radionica u prosotru udruge. Jedna takva na rasporedu je već sutra. Bit će to prilika za učenje o energiji sunca i izradu malih foto-ćelija.